Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Panerad aubergine med klyftpotatis, bea och tomatsallad

Vego-Måndag! Att börja veckan med en riktigt god vego-rätt känns helt rätt! Auberginen blir härligt krispig på utsidan och krämig i mitten, det tillsammans med en syrlig tomat sallad och god beasås blir en riktig höjdare!

Du behöver:

  • 45 minuter
  • 4 pers
  • 1 aubergine
  • 1 dl panko (går bra med vanligt ströbröd också)
  • 1 dl mjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl rapsolja
  • 500 g potatis
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • 1 näve ruccola
  • 2 msk olivolja
  • 4 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • några droppar citron
  • salt och peppar
  • 1 burk färdig bearnaise

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatisen i klyftor och lägg upp den på en plåt, fördela rapsolja, salt och peppar och kör i ugnen tills de är gyllene.
  2. Skala och skiva rödlöken och blanda med 2 msk rödvinsvinäger i en skål. Låt stå. Dela tomaterna i två delar och lägg i en skål. Vispa ihop 2 msk olivolja, 1 msk rödvinsvinäger och 2 tsk dijonsenap till en dressing. Salta och peppra. Blanda samman tomat, rödlök och ruccola och häll över dressingen.
  3. Skiva auberginen i 1 cm tjock skivor. Salta skivorna (du behöver i vänta på att de vattnar ur). Dubbelpanera genom att doppa skivorna på båda sidor först i mjölet, därefter ägget och sist ströbrödet. Se till att du täcker hela skiva med ströbrödet.
  4. Stek skivorna i rikligt med olja på medelvärme tills det är gyllene, lägga på ett galler eller hushållspapper så att överbliven olja rinner av.
  5. Servera med potatisen, tomatsallad och beasås!

Hur gott som helst!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *