Fasen vad härligt det är ändå när man gör allting i samma panna! Framförallt när det blir sådär härligt gottigt, precis som det här! Sjukt enklet också!
Du behöver:
- 4 pers
- 15 minuter
- 4 paket snabbnudlar
- 2 tsk olja
- 4 tsk sesamolja
- 4 klyftor vitlök (finhackade)
- 1 finhackad gul lök
- 400 gram köttfärs
- 4,5 dl vatten
- 0,5 pkt böngroddar
- 1 msk mörk kinesisk soya
- 2 msk ljus soya
- 2 msk ostronsås
- 4 tsk hoisinsås
- 2 msk mirin eller vitvinsvinäger
- vårlök
- sesamfrön
Gör såhär:
- Hetta upp oljan (sesam och olja) och tillsätt lök och vitlök. Fräs en minut och tillsätt därefter köttfärsen. Stek tills köttfärsen ändrat färg.
- Tillsätt då soya, ostronsås, hoisinsås och mirin. Blanda ordentligt. Skjut nu ut köttfärsen till sidorna i pannan så det blir ett hål i mitten som du får plats med nudlarna i.
- Lägg ned nudlarna och tillsätt vattnet. Låt vattnet koka upp och vänd nudlarna efter ca 2 minuter. Låt puttra igen och sära nu på nudlarna och blanda samman allting med köttfärsen. Tillsätt groddarna. Blanda ordentligt.
- Servera med hackad vårlök samt sesamfrön på toppen!