När saker är så enkla så tror jag alltid att det inte ska vara gott.. Men så fel man kan ha! Den här rätten ger både lite disk, lite jobb och är riktigt gott! Det här måste man testa!
Du behöver:
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 250 g champinjoner
- 1 burk kokta kikärter
- 2 msk olja
- 1 msk tomatpuré
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 400 g körsbärstomater
- 7 dl vatten
- 3 dl vispgrädde
- 1 msk torkad basilika
- 1/2 msk torkad timjan
- 1 tsk chiliflakes
- 1 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 300 g spaghetti
Gör såhär:
- Skala och finhacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Grovhacka champinjonerna. Häll av, skölj och låt kikärterna rinna av.
- Fräs lök, vitlök och svamp i oljan i en stor kastrull på medelhög värme. Tillsätt övriga ingredienser inklusive spaghettin. Sätt på locket och låt koka upp. Rör runt och låt sedan koka på medelvärme ca 15 minuter eller tills pastan är klar. Rör då och då.
- KLART! Sjukt va?!