Fried Rice, stekt ris eller Nasi Goreng! Hur gott och enkelt som helst! Det doftar verkligen Asien i köket efter att du har lagat det här! Passar utmärkt till en lördagsmiddag men det går även så pass fort att det funkar en helt vanlig vardag! Du måste testa!
Du behöver:
- 15 min
- 4 pers
- 400 g kycklinglårfilé
- neutral olja till stekning
- 4 ägg
- 2 stora bananschalottenlökar
- 3 klyftor vitlök
- 1 msk fisksås
- 8 dl kallt kokt ris
- 3 msk ketjap manis
- 2-3 tsk sambal oelek
- 3 salladslökar
- 2 msk friterad schalottenlök eller rostad lök
- 0,5 gurka i skivor
- 250 g cocktailtomater
Gör såhär:
- Skär kycklinglårfilén i tärningar och stek i lite olja tills den har fått en fin yta. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.
- Stek äggen på ena sidan tills vitan är fast och gulan är löst krämig.
- Skala och finhacka lök och vitlök, bryn tills det har fått en lätt gyllene färg. Tillsätt fisksås och låt fräsa i några sekunder. Lägg sedan i ris och den stekta kycklingen och rör om väl. Häll på ketjap manis samt sambal oelek, vänd runt i pannan och låt steka i 1 minut.
- Skiva salladslöken i tunna skivor. Strö över salladslök och friterad lök. Servera genast toppat med stekt ägg samt gurka och tomat!