En härligt Italien inspirerad kycklingrätt som serveras med nykokta pasta. Jag tycker att det passar bäst med en kort pasta typ penne eller liknande men det funkar säkert fint med bandpasta också! Väldigt fyllig i smaken så var noga med att smaka av under tillagningen så att det inte blir översaltat, då det är många salta komponenter i rätten.
Du behöver:
- 30 minuter
- 4 pers
- 8 kycklinglårfiléer
- flingsalt och nymald svartpeppar
- 10 soltorkade tomater
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 röd chili
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad oregano
- 3 dl utspädd kycklingbuljong
- 1,5 dl vispgrädde
- 1 dl parmesan (riven)
- 8 körsbärstomater eller 2 hela tomater
- färsk basilika
- kokt pasta
Gör såhär:
- Värm ugnen till 180 grader.
- Fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform.
- Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter.
- Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen. Tillsätt grädden och parmesanosten. Låt det sjuda försiktigt tills osten smälter. Smaka av med salt och peppar.
- Skeda såsen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
- Dela körsbärstomaterna i halvor. Plocka basilikabladen.
- Ta ut formen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika.
- Servera med kokt pasta!