Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Mozzarella gratinerade italienska köttbullar

Vad ska man säga?! För det första, italienska köttbullar, hur gott som helst! In en sväng i ugnen toppade med mozzarella, vad händer dårå? Ännu godare! Testa för fasen!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • 400 gram nötfärs
  • 1 ägg
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk salt
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 msk torkad oregano
  • svarpeppar
  • en mozarella
    Sås
  • 1 liten gullök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk ketchup
  • 0,5 kruka basilika
  • halv tärning grönsaksbuljong
  • salt
  • peppar
  • olivolja till stekning

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda köttfärs, ägg, pressad vitlök, torkad basilika och oregano, salt och svarpeppar. Rulla 4-5 stora köttbullar.
  3. Finhacka gul och vitlök. Fräs i lite olja i en kastrull, tillsätt tomatpuré och låt fräsa någon minut.
  4. Tillsätt krossade tomater, ketchup samt buljong och låt koka upp. Låt det puttra på låg värme ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt färsk basilika.
  5. Stek köttbullarna på medelhög värme i olja tills de är gyllene runt om, de ska inte bli färdiga.
  6. Häll över tomatsåsen över köttbullarna, du vill ha med fettet som du stekt köttbullarna i (om du har en ugnssäker stekpanna, annars lägg allt i en ugnsform). Skiva mozarella och lägg en skiva över varje köttbulle.
  7. Gratinera i ugnen ca 10 minuter så att köttbullarna blir färdig samt osten smält rejält.
  8. Servera med kokt pasta, riv över lite parmesan!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *