Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Moules Marinières

En mussla har väl ingen dött av? Jo, antagligen matförgiftad. Just därför ska man vara noga när man rensar ut dom och slänga dom öppnade eller dom stängda efter kokning. I Övrigt, sjukt gott! Med ett gott bröd!

Du behöver:

  • 10 minuter
  • 4 pers
  • 1 kg musslor
  • 1 morot
  • 1 fänkål
  • 4 schalottenlökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 dl vitt vin
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 lagerblad
  • 1 kvist timjan
  • salt
  • peppar
  • persilja till servering

Gör såhär:

  1. Skrapa och tvätta musslorna noga. Se till att inga musslor är öppna eller är trasiga.
  2. Skär alla grönsaker och lökar i fina bitar och hetta upp en kastrull med olivolja.
  3. Häll i musslorna. Rör om och häll i vinet, grönsakerna och grädden.
  4. Rör i kryddorna, salt och peppar. Lägg på ett lock och låt musslorna koka tills de öppnar sig.
  5. Serveras ångande med hackad persilja.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *