En mussla har väl ingen dött av? Jo, antagligen matförgiftad. Just därför ska man vara noga när man rensar ut dom och slänga dom öppnade eller dom stängda efter kokning. I Övrigt, sjukt gott! Med ett gott bröd!
Du behöver:
- 10 minuter
- 4 pers
- 1 kg musslor
- 1 morot
- 1 fänkål
- 4 schalottenlökar
- 4 klyftor vitlök
- 0,5 dl olivolja
- 4 dl vitt vin
- 5 dl vispgrädde
- 1 lagerblad
- 1 kvist timjan
- salt
- peppar
- persilja till servering
Gör såhär:
- Skrapa och tvätta musslorna noga. Se till att inga musslor är öppna eller är trasiga.
- Skär alla grönsaker och lökar i fina bitar och hetta upp en kastrull med olivolja.
- Häll i musslorna. Rör om och häll i vinet, grönsakerna och grädden.
- Rör i kryddorna, salt och peppar. Lägg på ett lock och låt musslorna koka tills de öppnar sig.
- Serveras ångande med hackad persilja.