Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Medelhavsbakad torsk med citronkräm

Torsk tillsammans med timjan, oliver, kapris, tomat och olivolja som serveras med en härligt citronig och krämig sås kan väl inte bli fel! Grymt gott om jag får säga det själv!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • 900 g potatis
  • ca 600 g torskfilé
  • 1 röd chili
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 påse salladslök
  • 2 tsk finhackad färsk timjan
  • ca 12 oliver
  • 2 msk kapris
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 65 g ruccola
  • 2 tsk finhackad färsk timjan
  • 2 dl smetana (eller cream fraich)
  • skal och saft av 1/2 citron
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Tina fisken om fryst används. Koka potatisen. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. I en ungssäker form, olja botten och lägg på fisken. Skiva chilin tunt. Halvera tomaterna, ansa och strimla salladslöken. Lägg allt tillsammans med timjan, oliver, kapris, olivolja, smör, salt och peppar på fisken. Täck formen med ugnsfolie.
  3. Baka fisken i ugnen ca 15-20 minuter.
  4. Finhacka timjan och blanda smetana och skala samt saft från citron. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera fisken med nykokt potatis, ruccola samt citronkrämen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *