En härlig middag som doftar medelhavet! Man skulle kunna skippa räkorna och dubbla mängden kyckling eller tvärt om, det är liksom lite upp till dig! Om man vill lyxa så kör man ju bara räkor såklart!
Du behöver:
- 4 port ris
- 30 minuter
- ca 10 jätteräkor
- 300 g kycklinglårfilé
- 1 msk mjöl
- 2 msk paprika pulver (rökt)
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk peppar
- 0,5 tsk cayenne
- 1 tsk mald koriander
- 1 nypa socker
- 3 msk olivolja
- 3 schalottenlökar
- 4 vitlöksklyftor
- 1 grön paprika
- 1 gul eller röd paprika
- 1 burk krossade tomater
- 2 dl grönsaks buljong (tärning+vatten)
- 0,5 dl vitt vin
- 1 citron (saften)
- persilja att toppa med
Gör såhär:
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skär kycklingen i bitar lika stora som kycklingen. Skala och rensa ev räkorna. Blanda räkor och kyckling med mjöl, paprikapulver, salt, peppar, koriander, cayenne och socker.
- Skala och finhacka vitlök. Skiva paprikan samt schalottenlöken.
- Hetta upp en stor stekpanna och tillsätt olivoljan. Fräs lök och vitlök några minuter. Tillsätt räkor och kyckling och stek i ca 5 minuter under omrörning. Tillsätt paprika samt krossade tomater, vitt vin och buljong. Låt koka upp och putta 2-3 minuter. Smaka av med salt samt saften från 1 citron. Toppa med finhackad persilja.
- Servera med det nykokta riset.