Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Lyxig gryta med blåmusslor, chorizo och pilgrimsmusslor

Det är fredag och vad passar då inte bättre än en lyxig gryta med musslor och korv! Härligt rökig med chorizokorven tillsammans med mjälla och fina pilgrimsmusslor! Ritkgit gott!

Du behöver:

  • 20 min
  • 2 pers
  • 1 kg blåmusslor
  • 1 st gul lök
  • 3 st chrizokorvar
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 1 knippe bladpersilja
  • 0,5 tsk vitpepparkorn
  • 2 dl grädde
  • 4 st pilgrimsmusslor
  • bladpersilja, plockad

Gör såhär:

  1. Borsta eller skrapa musslorna rena, drag bort skägget och skölj dem väl.
  2. Hacka löken fint och skär ned 1 av korvarna i små tärningar.
  3. Fräs löken och korven i oljan.
  4. Tillsätt vin, persilja och vitpeppar.
  5. Låt koka upp och lägg därefter i musslorna.
  6. Koka dem på stark värme under lock tills skalen öppnat sig, ca 5 minuter.
  7. Lyft upp musslorna med hålslev.
  8. Sila av musselspadet och låt det koka ett par minuter till och tillsätt sedan grädden.
  9. Smaka av med salt.
  10. Låt sjuda 1-2 min och lägg sedan i musslorna igen och rör om försiktigt.
  11. Fräs de andra korvarna och pilgrimsmusslan var för sig och toppa i grytan.
  12. Servera musslorna med nybakt bröd.

Lyx, Lyx, Lyx!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *