Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Lunchkorv med senap-och pepparrotsås

Lunchkorv till middag! Det är grejer det, och när man steker den och serverar tillsammans med en brynt senap- och pepparrotssås så dansar gomseglet tango! En riktigt härlig variant på en klassiker!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • 4-6 st lunchkorvar
  • Färsk pepparrot
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 msk sötstark senap
  • salt
  • svartpeppar
  • persilja
  • potatis

Gör såhär:

  1. Koka potatisen i saltat vatten tills färdig.
  2. Skala och riv rikligt med pepparrot. Smält smöret i en såskastrull. Vänta tills smöret precis blivit brynt, alltså inte bränt. Det ska få en lätt brunaktig ton och dofta ljuvligt och nötigt. Då ska mjölet vispas ner.
  3. Späd sedan med mjölk och grädde. Låt såsen sjuda i några minuter så att mjölsmaken försvinner. Tillsätt senap och smaka sedan av såsen med färskriven pepparrot, salt och svartpeppar.
  4. Skåra korven och stek på medelvärme tills den fått fin färg och är genomvarm.
  5. Servera korven med potatis och senapssås, toppa med lite riven pepparrot och hackad persilja. Kanske även någon grönsak!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *