Lunchkorv till middag! Det är grejer det, och när man steker den och serverar tillsammans med en brynt senap- och pepparrotssås så dansar gomseglet tango! En riktigt härlig variant på en klassiker!
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- 4-6 st lunchkorvar
- Färsk pepparrot
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 1 dl grädde
- 1 msk sötstark senap
- salt
- svartpeppar
- persilja
- potatis
Gör såhär:
- Koka potatisen i saltat vatten tills färdig.
- Skala och riv rikligt med pepparrot. Smält smöret i en såskastrull. Vänta tills smöret precis blivit brynt, alltså inte bränt. Det ska få en lätt brunaktig ton och dofta ljuvligt och nötigt. Då ska mjölet vispas ner.
- Späd sedan med mjölk och grädde. Låt såsen sjuda i några minuter så att mjölsmaken försvinner. Tillsätt senap och smaka sedan av såsen med färskriven pepparrot, salt och svartpeppar.
- Skåra korven och stek på medelvärme tills den fått fin färg och är genomvarm.
- Servera korven med potatis och senapssås, toppa med lite riven pepparrot och hackad persilja. Kanske även någon grönsak!