Pasta i Italien ska vara enkel, få men bra ingredienser! Kolla på en carbonara, eller en vongole! Eller bara på den här, sjukt simpelt med himmelskt gott!
Du behöver:
- 4 pers
- 20 minuter
- 4 port pasta (linguine)
- ca 24 tinade jätteräkor (MSC märkta)
- 4 vitlöksklyftor
- 1 ask körsbärstomater
- 1 dl vitt vin
- 3-4 msk olivolja
- 1 tsk chiliflakes
- 1 näve hackad persilja
- peppar
- ev. ca 1 dl pastavatten
Gör såhär:
- Skala räkorna helt rena från skal. Finhacka vitlöken och blanda ned tillsammans med räkorna, tillsätt även chilin. Blanda runt ordentligt.
- Koka pastan enligt anvisning på paketet.
- Värm upp olivoljan till medelvärme i en stor stekpanna.
- Tillsätt därefter räkorna och låt steka ca 1 minut på varje sida (totalt ca 2 minuter).
- Tillsätt tomaterna och låt de steka några minuter. Tillsätt vinet och låt koka ett par minuter.
- Häll av pastan med spara ca 1 dl av pastavattnet.
- Tillsätt pastan i stekpannan och blanda runt ordentligt. Tillsätt även pastavatten till önskad såsighet. Toppa med hackad persilja och några varv på pepparkvarnen och servera genast!