Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Linguine med vitlöksdoftande jätteräkor

Pasta i Italien ska vara enkel, få men bra ingredienser! Kolla på en carbonara, eller en vongole! Eller bara på den här, sjukt simpelt med himmelskt gott!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 20 minuter
  • 4 port pasta (linguine)
  • ca 24 tinade jätteräkor (MSC märkta)
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 dl vitt vin
  • 3-4 msk olivolja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 näve hackad persilja
  • peppar
  • ev. ca 1 dl pastavatten

Gör såhär:

  1. Skala räkorna helt rena från skal. Finhacka vitlöken och blanda ned tillsammans med räkorna, tillsätt även chilin. Blanda runt ordentligt.
  2. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  3. Värm upp olivoljan till medelvärme i en stor stekpanna.
  4. Tillsätt därefter räkorna och låt steka ca 1 minut på varje sida (totalt ca 2 minuter).
  5. Tillsätt tomaterna och låt de steka några minuter. Tillsätt vinet och låt koka ett par minuter.
  6. Häll av pastan med spara ca 1 dl av pastavattnet.
  7. Tillsätt pastan i stekpannan och blanda runt ordentligt. Tillsätt även pastavatten till önskad såsighet. Toppa med hackad persilja och några varv på pepparkvarnen och servera genast!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *