Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Laxpanna med messmör

En härlig laxpanna smaksatt med messmör?! Sjukt gott även fast man inte gillar messmör, som jag!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • 600 gram potatis
  • 800 g rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • peppar
  • 4 schalottenlökar
  • 2 msk fryst dill
  • 2 msk gräslök
  • 4 portionsbitar lax
  • 1 tsk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk messmör
  • bladspenat till servering

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär betorna i klyftor. Blanda dem med oljan, smaksätt med salt och peppar. Lägg betorna på en plåt. Sätt in plåten mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills betorna är mjuka. Rör om då och då.
  3. Skala och skiva löken fint.
  4. Bryn laxen runt om i smöret. Ta upp laxbitarna och lägg dem på en tallrik. Lägg löken i pannan och bryn den sakta. Tillsätt grädde och vispa i messmöret. Lägg tillbaks laxbitarna i grädden och koka sakta ca 5 minuter eller tills innertemperaturen är 56˚C. Strö över dill och gräslök.
  5. Servera laxen tillsammans med rostade betor, sallad och kokt mjölig potatis.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *