Hur vanligt är det egentligen med lax i Asien? Känns som att det är tokimporterat om man äter det där nere men nu är vi ju inte där. Då får vi göra nån form av fusion rätt istället med lax härifrån och kokosmjölk därifrån!
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- 4 port lax
- 3 stjälkar citrongräs
- 4 klyftor vitlök
- 5 cm ingefära
- 1 msk röd currypasta
- 1 röd chili
- 1 burk (400g) koksmjölk
- olja att steka i
- ev koriander att toppa med
- salt
Gör såhär:
- Salta laxen runt om och hetta upp en stekpanna på högvärme. Tillsätt olja i pannan och stek laxen på båda sidor tills de fått fin färg. Lyft ur laxen ur pannan.
- Skala och hacka ingefära och vitlök grovt, banka citrongräset och skär det i stora bitar.
- I samma stekpanna som du stekte laxen i så fräs ingefära, vitlök och citrongräs några minuter. Sänk värmen till svag värme och tillsätt koksmjölken samt curry pasta.
- Lägg tillbaka laxen och låt små puttra någon minut tills laxen är färdig.
- Sila ev. av såsen, det är inte tänkt att äta ingefäran och citrongräset! Toppa med finhackad chili samt ev. färsk koriander. Servera med nykokt ris!