Magiskt gott med lax, speciellt med den här grymt goda och fylliga såsen! En riktig toppen rätt, både som lyxigare helgmiddag eller en helt vanlig vardag! Rekommenderas verkligen!
Du behöver:
- 4 pers
- 20 minuter
- 600 gram lax
- 1 msk olivolja
- 1 tsk vitlökspulver
- salt
- peppar
- 2 msk smör
- 6 vitlöksklyftor (finhackade)
- 1,5 dl vitt vin
- 6 dl grädde
- 1,5 dl riven parmesan
- 0,5 citron (saften)
- 2 msk hackad persilja
Gör såhär:
- Börja med såsen, smält smör i en kastrull och fräs den hackade vitlöken ca 1 minut. Tillsätt därefter grädde och vin och låt det reducera till ca hälften återstår, ca 15 minuter.
- Värm en stekpanna till medehög värme och tillsätt olja, salta, peppra och krydda laxen med vitlökspulver runt om. Stek i pannan på båda sidor till fint gyllene och en innertemperatur på ca 52 grader.
- Tillsätt parmesan i såsen, saften från en halv citron samt hackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
- Servera laxen tillsammans med såsen med kokt potatis, ris eller bara ångade grönsaker och en citronklyfta.