Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Lax i röd curry

Mat är dom bästa av världar; snabb, enkel och god. Den här rätten är precis det. Du gör en härlig thaigryta med lax på samma tid som du kokar riset, det är ju perfekt!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 20 minuter
  • 600 g lax
  • 4 vårlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili (eller 1 tsk chiliflakes)
  • 1 msk olja
  • 2 msk röd currypasta
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 lime, saft
  • 1 dl hackad koriander
  • 150 g sockerärter
  • 2 morötter
  • 0,5 ask champinjoner
  • 70 g babyspenat
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Skär laxen i tärningar. Skiva vårlök, champinjoner samt morötter. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Häll upp olja i stekpannan och fräs chili, vitlök, currypasta, champinjoner, morötter och lök. Tillsätt kokosmjölk och koka upp.
  3. Rör försiktigt i koriander, sockerärter och babyspenat. Tillsätt laxtärningar och limesaft.
  4. Smaka av med salt och peppar och limesaft.
  5. Servera med ris och ev. limebitar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Lax i röd curry”