Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Lasagne

Finns det något härligare än en rykande, nygräddad smakrik lasagne? Jag tror inte det. Det här receptet är på en lasagne som inte gör någon besviken! Den är smakrik, saftig utan att vara rinnig och full med härlig bechamelsås! Det här är receptet måste ni prova!

Du behöver:

  • 1,5 timme
  • 4 pers
  • 9 lasagneplattor
  • 500 gram nötfärs
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk socker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • 0,5 msk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1 msk torkad basilkia
  • 1 msk torkad oregano
  • olja till stekning
    Bechamel
  • 50 gram smör
  • 3 msk mjöl
  • 5 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar

Gör såhär:

  1. Finhacka eller mixa till småttsmått lök, vitlök och morot. Fräs hacket i en gryta på medelvärme ca 5 minuter.
  2. Stek köttfärsen på hög värme i en stekpanna, köttfärsen ska få rejält med färg! Häll över köttfärsen i grytan med det frästa grönsakshacket.
  3. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, socker, vinäger, salt, peppar, basilika och oreganon till grytan. Låt puttra på låg värme under lock i ca 20 – 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Bechamelsås. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet, låt mjölet koka in under omrörning i smöret. Tillsätt mjölken och låt koka upp under omrörning. Smaka av med salt och vitpeppar.
  6. Montera. Häll lite olja eller lite av köttfärssåsen i en ugnssäker form och börja med ett lager plattor. Vara sedan plattor, köttfärs och bechamelsås i totalt tre våningar och avsluta med bechamel.
  7. Grädda i ugnen ca 20 minuter eller tills gyllene. Efter gräddningen låt den stå och sätta sig ca 15 minuter innan servering, då blir den som bäst!

Njuuuut!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *