Lammfärs är en den bästa färsen tycker jag. Oerhört smakrikt och saftigt kött, perfekt att föra biffar på! Och den här morotstzatzikin är inte att leka med, nästan så att gurkan kan slänga sig i väggen.
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- 500 g lammfärs
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olja
- rotfrukter (potatis, morot, palsternacka m.m.)
Tzatziki - 2 morötter
- 2 dl turkiskyoghurt
- 1 vitlöksklyfta
- timjan
- salt och peppar
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader. Skala och klyfta rotfrukterna och blanda de lite olja, salt och peppar i en ugnsfast form. Rosta i ugnen tills de fått fin färg.
- Blanda färsen med ägg, kryddor och skalad hackad vitlök. Forma biffar av färsen.
- Skala och riv morötterna grovt. Blanda yoghurt med pressad vitlök och smaksätt med kryddor. Rör ner morötterna.
- Stek biffarna i oljan ca 4 minuter på varje sida.
- Servera lammfärsbiffarna med tzatziki och rotfrukterna.