Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Kycklingmacka med avokado och salami

I den här värmen så kanske man inte känner sig speciellt hungrig utan vill ha något annat än vanlig mat. Då passar den här mackan med kyckling fylld med salami, avokado och parmesan utmärkt! Enkelt och lätt! För fräschören så toppa med lime!

Du behöver:

  • 20 minuter
  • 4 pers
  • 4 stora skivor bröd, typ lantbröd
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 1 msk soja
  • 12-16 skivor salami
  • 2 avokado
  • 1/2 rödlök
  • 1-2 tsk pressad lime
  • 1 påse blandsallad
  • parmesan ost
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skära kycklingfiléerna och pensla med oljan och soja. Salta och peppra. Stick ned salamiskivor i skårorna på kycklingen och stek kycklingen i ugnen ca 20 minuter eller tills den är 70 grader på tjockaste stället.
  2. Gröp ur och mosa avokadorna i en skål. Hacka rödlöken fint och blanda samman med avokado. Tillsätt limesaft och smaka av med salt och peppar.
  3. Ringla över lite olja på brödet och grilla i en stekpanna tills de får fin färg och krispig yta.
  4. Ta fram fyra tallrikar och täck de med sallad. Lägg en brödskiva på varje tallrik och bred avokadokrämen på brödet. Skiva upp kycklingen och lägg på krämen. Hyvla över rejäla bitar parmesan och toppa med limesaft!

Perfekt i värmen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *