När kan steker paprikor riktigt länge så blir de så härligt söta och djupa i smaken att det nästan är svårt att fatta att det fortfarande är paprika! Sen att toppa det med en härligt saftig bit kycklingfilé blir INTE fel! Joråsatt, gott det här!
Du behöver:
- 45 minuter
- 4 pers
- 4 kycklingfilér
Peperonata - 4 paprikor (gula och röda)
- 1 stor röd lök (eller 2 normalstora)
- 3 klyftor vitlök
- 3 msk kapris
- skalet från 1 citron
- knippe persilja
- olja
- salt
- peppar
Marinad till kyckling - 1 msk oregano
- 1 msk torkad basilika
- 0,5 msk torkad timjan
- saft från 0,5 citron
- 2 msk olja
- salt
- peppar
Gör såhär:
- Börja med att blanda samman ingredienserna till marinaden och lägg kycklingen i marinaden och se till att blanda om ordentligt så det täcker hela kycklingfilén.
- Ta ur kärnorna ur paprikorna och skär de i stora bitar. Skala och klyfta ned rödlöken och börja stek på låg värme i olja i en stor stekpanna.
- Efter 10 minuter så tillsätter du hackad vitlök och kapris. Rör om det då och då och låt det steka långsamt i en panna ca 30 – 35 minuter tills det är helt mjukt och gosigt. Smaka då av med salt och peppar. Tillsätt hacka persilja.
- Stek eller grilla kycklingen till en innertemperatur på 70 grader.
- Servera med peperonatan i botten och härligt saftig kyckling ovanpå och kanske en kvist med basilika.