Kycklingbröstfilé kan vara det godaste eller det tråkigaste som finns. Hemligheten heter temperatur, den får inte bli torr! För att få den perfekt så steker du den upp till 66-68 grader och låter den vila upp till strax över 70, då blir den kanon saftig!
Du behöver:
- 4 pers
- 45 minuter
- 4 kycklingbröst med skinn
- salt
- svartpeppar
- olja
- smör
- timjankvistar till stekning
- vitlök till stekning
- 1 citron, finrivet skal
- 60 g babyspenat
- 3 dl crème fraiche
- 600 g rotselleri, skalad
- 100 gram solrosfrön
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Salta och peppra kycklingbrösten. Stek med skinnsidan nedåt i olja och smör. Tillsätt vitlök och timjan. Ös med skyn under stekningen.
- Tillaga klart i ugnen, innertemperaturen ska vara 67 grader när du tar ut dem. Låt vila 5-10 minuter före servering så dom kommer upp i 70 grader i innertemperatur.
- Skär rotsellerin i mindre bitar. Koka den mjuk i saltat vatten och häll av. Koka upp crème fraiche. Lägg i rotselleri och spenat. Smaka av med finrivet citronskal och salt.
- Hetta upp en stekpanna och tillsätt lite olja, rosta solroskärnorna tills gyllene och salta rikligt.
- Servera kycklingen med den lättstuvade rotsellerin. Garnera med solroskärnorna!