Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Kycklingbröst med stuvad rotselleri och rostade solrosfrön

Kycklingbröstfilé kan vara det godaste eller det tråkigaste som finns. Hemligheten heter temperatur, den får inte bli torr! För att få den perfekt så steker du den upp till 66-68 grader och låter den vila upp till strax över 70, då blir den kanon saftig!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 45 minuter
  • 4 kycklingbröst med skinn
  • salt
  • svartpeppar
  • olja
  • smör
  • timjankvistar till stekning
  • vitlök till stekning
  • 1 citron, finrivet skal
  • 60 g babyspenat
  • 3 dl crème fraiche
  • 600 g rotselleri, skalad
  • 100 gram solrosfrön

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Salta och peppra kycklingbrösten. Stek med skinnsidan nedåt i olja och smör. Tillsätt vitlök och timjan. Ös med skyn under stekningen.
  3. Tillaga klart i ugnen, innertemperaturen ska vara 67 grader när du tar ut dem. Låt vila 5-10 minuter före servering så dom kommer upp i 70 grader i innertemperatur.
  4. Skär rotsellerin i mindre bitar. Koka den mjuk i saltat vatten och häll av. Koka upp crème fraiche. Lägg i rotselleri och spenat. Smaka av med finrivet citronskal och salt.
  5. Hetta upp en stekpanna och tillsätt lite olja, rosta solroskärnorna tills gyllene och salta rikligt.
  6. Servera kycklingen med den lättstuvade rotsellerin. Garnera med solroskärnorna!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *