Middag för hela familjen

Kyckling med rosépepparsås

Härligt god kyckling i rosépepparsås med ugnsrostad potatis och morrötter som toppas med härligt krispig silverlök! NEJ, det går inte att byta silverlöken mot gullök! Men ev. till rödlök!

Gör såhär:

  • 4 pers
  • 1 timme
  • 600 g kycklingfilé
  • 400 gram potatis
  • 2 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk rosépeppar
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 4 dl vispgrädde 40 %
  • 2 dl kycklingbuljong
  • olja, till stekning
  • 600 g morötter
  • 1 msk olivolja
  • 1 silverlök
  • salt
  • svartpeppar

Du behöver:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Klyfta potatis och lägg i en ugnssäker form, rinlga över lite olja samt salta och peppra. Ugnsrosta i ca 45 minuter – 1 timme tills potatis blivit lite frasig och gyllene runt om.
  2. Skala och dela morötterna på längden. Krydda morötterna med salt och rejält med svartpeppar. Ringla över olivolja. Rosta morötterna i ca 20 minuter i ugnen.
  3. Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken fint.
  4. Stek kycklingfilén på hög värme i matolja i en stor stekpanna tills kycklingen är gyllenbrun.
  5. Lyft upp kycklingen och sänk värmen på plattan.
  6. Fräs lök och vitlök i pannan tillsammans med mortlad rosépeppar. Häll på kycklingbuljong, vinäger och vispgrädde.
  7. Koka upp såsen och lägg i kycklingen. Sjud tills kycklingen är klar. Smaka av såsen med salt.
  8. Skala och hyvla silverlöken tunt. Lägg den i kallt vatten.
  9. Servera kycklingen med den rostade potatisen, morrötterna och toppa med silverlöken.

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *