Nästan allt-i-ett förutom riset! Väldigt enkelt och härligt krispigt med de färska och spänstiga grönsakerna! Smaka av pannan när du tillsatt paprikapulvret, det ska smaka mycket paprika!
Du behöver:
- 20 minuter
- 4 pers
- 400 g kycklingfilé, helst lårfilé
- 0,5 blomkålshuvud i små buketter
- 2 morötter tunt strimlade
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 2 tsk rökt paprikapulver
- 3 msk olivolja
- 50 g sockerärtor
- kokt ris
Gör såhär:
- Skär kycklingen i små bitar och strimla lök och morötter samt skär buketter från blomkålshuvudet.
- Stek lök, vitlök och kyckling i lite olja i 3 minuter, tillsätt blomkål och morot och stek tills grönsakerna börjar mjukna.
- Tillsätt rökt paprikapulver och krydda med salt och peppar.
- Tillsätt sockerärtor och ät direkt med nykokt ris!