Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Kyckling med röktpaprika, blomkål och morötter

Nästan allt-i-ett förutom riset! Väldigt enkelt och härligt krispigt med de färska och spänstiga grönsakerna! Smaka av pannan när du tillsatt paprikapulvret, det ska smaka mycket paprika!

Du behöver:

  • 20 minuter
  • 4 pers
  • 400 g kycklingfilé, helst lårfilé
  • 0,5 blomkålshuvud i små buketter
  • 2 morötter tunt strimlade
  • 1 gul lök 
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 3 msk olivolja
  • 50 g sockerärtor
  • kokt ris

Gör såhär:

  1. Skär kycklingen i små bitar och strimla lök och morötter samt skär buketter från blomkålshuvudet.
  2. Stek lök, vitlök och kyckling i lite olja i 3 minuter, tillsätt blomkål och morot och stek tills grönsakerna börjar mjukna.
  3. Tillsätt rökt paprikapulver och krydda med salt och peppar.
  4. Tillsätt sockerärtor och ät direkt med nykokt ris!

Snabbt och enkelt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *