Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Kyckling med fetaostsås

Kyckling, tomat och fetaost serverad med pasta, ris eller bulgur! Vilken kombo! Enkelt att göra och går snabbt att slänga ihop vilken dag i veckan som helst!

Du behöver:

  • 20 min
  • 4 pers
  • 600 g kycklinglårfilér
  • 2 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl färska kryddor, går att köra torkade eller frysta med ( t ex, basilika, timjan, oregano eller rosmarin)
  • 150 g fetaost
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Gör såhär:

  1. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och fräs några minuter på varje sida i olja. Lägg över på en tallrik.
  2. Kärna ur tomaterna och skär i småbitar. Hacka vitlöken.
  3. Hetta upp lite olja i stekpannan och stek tomater och vitlök någon minut på mellanvärme. Se upp så att inte vitlöken bränns vid.
  4. Blanda ner de hackade kryddorna och den smulade fetaosten och fräs någon minut.
  5. Häll ner den stekta kycklingen och blanda i créme fraiche. Puttra i ca 5 minuter. Smaka av med peppar.
  6. Servera med pasta, ris eller bulgur!

Enkelt och vardagsgott!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *