Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Kyckling med currysås

Finns det något som är så gott som kyckling och currysås? Om man vill att såsen ska bli som guld så ska man göra såhär! Hela kycklingben som man kokar loss köttet ifrån så får man både härligt saftigt kött samt en himmelsk sås!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 2,5 timme
  • 1 kg kycklingben
  • 3 lagerblad
  • 10 pepparkorn
  • 1 morot
  • 1 gullök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 äpple
  • 1 msk salt
  • 750 ml vatten
  • 1 dl grädde
  • 2 msk gulcurry
  • ev maizena

Gör såhär:

  1. Lägg ned kycklingbenen i en stor kastrull.
  2. Slanta moroten samt klyfta löken och äpplet, krossa vitlöksklyftorna och lägg ned de tillsammans med kycklingen. Tillsätt även lagerblad, pepparkorn och salt. Häll på vatten så det täcker, ca 750 ml.
  3. Låt koka upp och sänk därefter värmen så det små puttrar. Låt det sedan koka ca 2 timmar eller tills kycklingen börjar släppa från benet.
  4. När kycklingen släpper så silar du av allt samman i en sil ned med vätskan i en såskastrull. Låt detta sedan reducera på medelhög värme tills hälften återstår.
  5. Plocka ur kycklingbenen från grönsakerna och rensa sedan köttet från benen, ställ åt sidan.
  6. När vätskan reducerat så tillsätt grädde samt curry, smaka av. Tillsätt ev maizena till önskad konsistens och blanda sedan ned kycklingen i såsen.
  7. Servera med nykokt ris och nån grönsak.

Nu blir det kycklingfest!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *