Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Kyckling med cashewnötter

Ibland kan man låta personalen i thai/Kina kiosken få vila lite och göra en gatuköks-klassiker själv! Bönsåsen är inte helt lätt att hitta, jag hittade den i den lokala asiatiska butiken, men du skulle kunna utesluta den och öka på lite med oystersåsen. Men då smakar det inte exakt som du är van! Men gott ändå!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 min
  • 4 port ris
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 3 salladslökar
  • 2 pak choi
  • olja att steka i
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,75 dl oystersauce
  • 1 msk svart bönsås 
  • 0,5 msk risvinäger
  • 3 msk muscovadosocker
  • 1 msk sesamolja
  • 200 g cashewnötter

Gör såhär:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda samman vitlök (finhackad, pressad eller riven) med oystersås, bönsås, risvinäger, muscovadosocker och sesamolja.
  3. Strimla kycklingen, slanta morötterna, skär packchoien i grova bitar även paprikan och skiva salladslöken.
  4. Hetta upp en stekpanna eller wok och fräs kycklingen tills den fått lite färg. Lägg åt sidan.
  5. I samma panna så fräs morötter, paprika och salladslök hastigt på hög värme med vitlök. Tillsätt pak choi och låt fräsa med i endast 1 minut.
  6. Tillsätt den stekta kycklingen och såsen och rör om. Smaka av om något mer behöver tillsättas. Strössla cashewnötter på toppen och servera med ångande varmt ris.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *