Middag för hela familjen

Kyckling lasagnette

  1. Lasagne eller lasagnette?! VAD ÄR SKILLNADEN? Egentligen vet jag inte men för mig är det en ihopblandad lasagne med vågig pasta. Säkert helt fel men riktigt gott är det i alla fall!

Du behöver:

  • 6 pers
  • 1 timme
  • 1 gul lökar
  • 1 morötter
  • 1 zucchini
  • 4 vitlöksklyftor
  • 500 g kycklingfärs
  • 3 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 msk torkad oregano
  • 500 gram La Mafalda pasta eller ca 10 lasagneplattor
  • 2 dl grädde
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv eller finhacka lök, vitlök, morot och zucchinin.
  3. Hetta upp en stekpanna och fräs grönsaker några minuter i lite olja. Tillsätt därefter färsen och låt den bli genomstekt.
  4. Blanda ned tomatpuré, krossade tomater, buljong, basilika, oregano, chiliflakes, vatten och grädde. Låt alltsammans koka ihop några minuter och smaka av med salt och peppar.
  5. Bryt sönder pastan i en stor ugnsform och blanda därefter i köttfärsblandningen. Rör runt noga så allt finfördelas.
  6. Gratinera i ugnen ca 30-40 minuter eller tills att pasta är färdig. Ta ut och låt stå ca 10 minuter innan servering.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *