Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Kyckling lasagne med dragon bechamelsås

Kycklingfärs är en sån greje jag sällan använder, men det är riktigt trevligt och få ett alternativ till den lite tygre nötfärsen. Den här lasagnen är smaksatt med mycket örter och framför allt dragon i bechamelsåsen! Riktigt gott!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 40 minuter
  • lasagneplattor
  • 500 gram kycklingfärs eller finhackat kycklingkött
  • 800 gram (2 burkar) krossade tomater
  • 0,5 dl ketchup
  • 1 kycklingbuljong tärning
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 msk oregano (torkad)
  • 1 msk basilika (torkad)
  • 1 msk timjan (torkad)
  • salt
  • peppar
  • 50 gram smör
  • 3 msk mjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1-2 tsk dragon (torkad)
  • salt
  • vitpeppar

Gör såhär:

  1. Hetta upp en stekpanna och fräs kycklingen så att den får lite färg. Finhacka vitlöken och stek med någon minut.
  2. Blanda ned krossade tomater, buljong, ketchup och kryddorna och låt puttra ihop någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  3. Bechamelsås. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet, låt mjölet koka in under omrörning i smöret. Tillsätt mjölken och låt koka upp under omrörning. Blanda ned dragon. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Montera lasagnen. Häll lite olja eller lite av köttfärssåsen i en ugnssäker form och börja med ett lager plattor. Vara sedan plattor, köttfärs och bechamelsås. Toppa ev med lite riven ost. Gratinera i ugnen ca 20-30 minuter eller tills den fått fin färg.
  5. Servera med en god sallad till!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *