Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Kreolsk kycklinggryta

En kreolsk gryta är för mig kärlek i ett kokkärl. Jag älskar verkligen det här och det är nog mycket på min förkärlek till syltlök och cornichons. Det här receptet kan man med fördel även köra på fläskfilé!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 20 minuter
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk smör
  • ca 240 g kabanoss
  • 2 röda paprikor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 dl cornichons
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 1 dl syltlök
  • 3 tsk majsstärkelse
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Putsa ev kycklingen och skär den i strimlor. Bryn köttet i hälften av smöret i en gryta och lägg upp på en tallrik.
  2. Skär korven i slantar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Stek korv och paprika i resten av smöret i grytan. Pressa i vitlöken och rör i grädden och buljongen.
  3. Skär gurkan i mindre bitar och dela oliverna. Tillsätt köttet, gurka, oliver och syltlök i grytan. Låt koka upp och sjuda i ca 10 minuter.
  4. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i grytan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera grytan med ris och kanske en sallad.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *