Jag älskar verkligen det här och det är nog mycket på min förkärlek till syltlök och cornichons. Det här receptet kan man med fördel även köra på kyckling!
Du behöver:
- 4 pers
- 20 minuter
- 500 g fläskfilé
- 2 msk smör
- ca 240 g kabanoss
- 2 röda paprikor
- 1 vitlöksklyfta
- 5 dl vispgrädde
- 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
- 1 dl cornichons
- 1 dl urkärnade svarta oliver
- 1 dl syltlök
- 3 tsk majsstärkelse
- salt
- peppar
Gör såhär:
- Putsa ev fläskfilén och skär den i skivor. Bryn köttet i hälften av smöret i en gryta och lägg upp på en tallrik.
- Skär korven i slantar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Stek korv och paprika i resten av smöret i grytan. Pressa i vitlöken och rör i grädden och buljongen.
- Skär gurkan i mindre bitar och dela oliverna. Tillsätt köttet, gurka, oliver och syltlök i grytan. Låt koka upp och sjuda i ca 10 minuter.
- Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i grytan. Smaka av med salt och peppar.
- Servera grytan med ris eller klyftpotatis!