Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Krämig torsk i basilikasås

Enkel och krämig torsk i basilikasås! Går fort och är enkelt, och gott! Kan man önska något mer?!

Du behöver:

  • 4 port ris
  • 30 minuter
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 msk fiskfond
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 500 gram torskfilé
  • 0,5 kruka basilika
  • 60 gram salladslök

Gör såhär:

  1. Koka riset enligt anvisning på paketet.
  2. Skala och riv vitlöken. Smält smöret i en stekpanna och fräs vitlöken på låg värme.
  3. Tillsätt grädde och fiskfond och låt såsen puttra på låg värme i ca 5 min.
  4. Skär fisken i bitar. Skölj och finhacka basilikan. Skölj och strimla salladslöken.
  5. Smaka av såsen med salt och peppar. Lägg ner fisk och basilika i såsen och låt fisken sjuda i ca 5 min på låg värme.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *