Enkel och krämig torsk i basilikasås! Går fort och är enkelt, och gott! Kan man önska något mer?!
Du behöver:
- 4 port ris
- 30 minuter
- 1 klyfta vitlök
- 2 msk smör
- 3 dl vispgrädde
- 1,5 msk fiskfond
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 500 gram torskfilé
- 0,5 kruka basilika
- 60 gram salladslök
Gör såhär:
- Koka riset enligt anvisning på paketet.
- Skala och riv vitlöken. Smält smöret i en stekpanna och fräs vitlöken på låg värme.
- Tillsätt grädde och fiskfond och låt såsen puttra på låg värme i ca 5 min.
- Skär fisken i bitar. Skölj och finhacka basilikan. Skölj och strimla salladslöken.
- Smaka av såsen med salt och peppar. Lägg ner fisk och basilika i såsen och låt fisken sjuda i ca 5 min på låg värme.