En riktigt enkel och god tonfiskpasta! Grymt krämig och härlig, kan verkligen rekomenderas! Vilken pasta sort ska jag välja? Vilken du vill, men jag rekomenderar en kort!
Du behöver:
- 4 pers
- 20 minuter
- 4 port pasta
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 2 burkar tonfisk i vatten
- 2 dl creme fraiche
- 2 dl grädde
- 1 buljongtärning (kyckling)
- 0,5 kruka basilika
- 0,5 ask körsbärstomater
- olja att steka i
- parmesan att toppa med
- svartpeppar
Gör såhär:
- Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna och fräs löken i lite olja.
- Tillsätt creame fraiche och grädde samt smula ned buljongen.
- Kvarta tomaterna och tillsätt i stekpannan. Låt koka någo minut.
- Häll av tonfisken och tillsätt i pannan, fin strimla basilikan och tillsätt.
- Häll av pastan och blanda ned i tonfisksåsen. Smaka av med svartpeppar.
- Servera den krämiga pastan med riven parmesan.