En härligt klibbig och krämig pasta men stora smaker av soltorkade tomater och torkade kryddor. Riktig toppen pasta!
Du behöver:
- 4 pers
- 20 minuter
- 4 port pasta (valfri men kort)
- 10-15 champinjoner
- 1 påse babyspenat (70 gram)
- 1 burk soltorkade tomater
- 1 rödlök
- 3 klyftor vitlök
- 3 dl crème fraiche
- 1 dl matlagningsgrädde
- 2 tsk ljus soya
- 1 msk basilika (torkad)
- 1 tsk timjan (torkad)
- 1 tsk oregano (torkad)
- Salt
- Peppar
- Olivolja
Gör såhär:
- Skiva champinjonerna, finhacka lök och vitlök samt strimla tomaterna.
- Hetta upp en stekpanna och fräs alltsammans i lite olivolja eller i lite olja från tomaterna.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Tillsätt sedan crème fraiche, grädde, kryddor och soja. Låt koka i några minuter, rör om.
- Tillsätt spenaten i stekpannan när pastan kokat klart. Blanda sedan pastan med det andra och rör om. Smaka av med salt och rejält med peppar.
- Servera och toppa gärna med lite parmesan.