Middag för hela familjen

Krämig pasta med soltorkade tomater, spenat och champinjoner

En härligt klibbig och krämig pasta men stora smaker av soltorkade tomater och torkade kryddor. Riktig toppen pasta!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 20 minuter
  • 4 port pasta (valfri men kort)
  • 10-15 champinjoner
  • 1 påse babyspenat (70 gram)
  • 1 burk soltorkade tomater
  • 1 rödlök
  • 3 klyftor vitlök
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk ljus soya
  • 1 msk basilika (torkad)
  • 1 tsk timjan (torkad)
  • 1 tsk oregano (torkad)
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja

Gör såhär:

  1. Skiva champinjonerna, finhacka lök och vitlök samt strimla tomaterna.
  2. Hetta upp en stekpanna och fräs alltsammans i lite olivolja eller i lite olja från tomaterna.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  4. Tillsätt sedan crème fraiche, grädde, kryddor och soja. Låt koka i några minuter, rör om.
  5. Tillsätt spenaten i stekpannan när pastan kokat klart. Blanda sedan pastan med det andra och rör om. Smaka av med salt och rejält med peppar.
  6. Servera och toppa gärna med lite parmesan.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *