Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Kyckling i krämig dragonsås

Kyckling och dragon är magiskt! Vissa kombinationer är sådana som bara funkar och är riktigt goda, och så är det med kyckling och dragon. Sen att det simmar i en krämigt gräddig sås gör det inte heller sämre!

Du behöver:

  • 20 minuter
  • 4 pers
  • 800 g kycklingfilé (gärna lår)
  • 25 g smör
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 dl grädde
  • 3 msk torkad dragon
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 msk dijonsenap
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Strimla kycklingen i 1 cm tjocka strimlor.
  2. Stek kycklingen i smöret i het stekpannan så den får fin färg. Lägg den stekta kycklingen åt sidan.
  3. Fräs lök och vitlök i stekpannan på medelvärme i ca 5 minuter.
  4. Tillsätt vin, crème fraiche, grädden, dragon, fond och senap. Rör så det blir en krämig konsistens.
  5. Lägg tillbaka kycklingen i pannan. Låt den bli varm igen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera gärna med kokt ris.

4/5 toasters!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *