Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Köttfärsås á la Markus Aujalay

Han har sagt att om han skulle äta bara en rätt i resten av sitt liv så skulle det vara köttfärssås och spagetti, och det här är hans absoluta favorit recept! Nyckeln är vitt vin och att bryna köttfärsen hårt precis som man gör men en fin bit kött! Rejält karamelliserad!

Du behöver:

  • 1 timme
  • 4 pers
  • 400 gram nötfärs
  • 1 st gul lök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st morot
  • 1 bit rotselleri, liten
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk hela tomater
  • 1 tärning köttbuljong
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 st lagerblad
  • 1 nypa torkad oregano
  • 1 nypa socker
  • salt

Gör såhär:

  1. Finhacka alla grönsaker.
  2. Bryn köttfärsen hårt i olja. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med.
  3. Tillsätt allt utom socker och låt puttra under lock 45 minuter – 1 timme. Späd med lite vatten om det behövs.
  4. Smaka av med salt, peppar och socker.
  5. Servera med nykokt spagetti!

Enkel och god söndagsmiddag!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *