Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Köttfärsås á la Aujalay

Om det här är exakt det receptet som marcus återkommer till är kanske inte helt fastställt men enligt en av hans pastaböcker så ska detta vara ”the shit”! Testa själv så får ni väl se!

Du behöver:

  • 1 timme
  • 4 pers
  • 400 gram nötfärs
  • 1 st gul lök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st morot
  • 1 bit rotselleri, liten
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk hela tomater
  • 1 tärning köttbuljong
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 st lagerblad
  • 1 nypa torkad oregano
  • 1 nypa socker
  • salt

Gör såhär:

  1. Finhacka alla grönsaker.
  2. Bryn köttfärsen hårt i olja. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med.
  3. Tillsätt allt utom socker och låt puttra under lock 45 minuter – 1 timme. Späd med lite vatten om det behövs.
  4. Smaka av med salt, peppar och socker.
  5. Servera med nykokt spagetti!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *