Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Korvgryta med två sorters kål

Vad är skillnaden på en korvstroganoff och en korvgryta? Det har jag ingen aning om men jag tror att det är mer grejer i en gryta än en stroganoff, eller?! Det här kallar jag gryta i alla fall! Fläsk och kål är en hit tillsammans, funkar kanon i den här grytan!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 20 minuter
  • 4 tjocka grillkorvar
  • 10 brysselkål
  • 0,5 huvud rödkål (litet)
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl grädde
  • olja att steka i
  • 1 nypa socker
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Ta bort de yttersta bladen på brysselkålen och halvera dom. Skär ned rödkålen till små fyrkanter. Hetta upp en stekpanna och fräs kålen i olja tills den fått lite färg.
  2. Hacka löken och vitlöken och tillsätt när kålen fått lite färg. Fräs någon minut tills att löken blivit genomskinlig.
  3. Skär korven i grova bitar och tillsätt i stekpannan. Tillsätt tomatpuré samt krossade tomater och grädde. Låt koka ihop någon minut.
  4. Smaka av med salt, peppar och lite socker.
  5. Servera med ris, pasta eller potatis.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *