Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Koreansk friterad kyckling

Den här kycklingen är sådär härligt saftig och klibbig och söt och starkt och sjukt härlig! Allt på samma gång, inte är det svårt heller! Om ni gör det här så kommer ni inte bli besviken!

Du behöver:

  • 1 kg kycklinglårfilé
  • 2 dl majzena eller potatismjöl
  • salt
  • peppar
  • olja att fritera i
    Sås:
  • 4 msk ketchup
  • 1 msk srirachasås
  • 2 msk honung
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk ljus soyasås
  • 2 msk hackad vitlök
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • sesamfrön
  • ris

Gör såhär:

  1. Dela varje kycklinglårfilé i ca 4 jämnstora bitar. Salta och peppra runt om. Blanda kyckligen i majzenan så att det täcker. Ruska om den så att överflödig stärkelse ramlar bort.
  2. Blanda samman alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka upp. Låt sjuda ca 10 minuter, den ska få lite fastare konsistens.
  3. Koka riset.
  4. Hetta upp frityroljan till 180 grader och fritera kycklingen i omgångar. Den ska friteras två gånger så första friteringen ska den inte få någon färg. Ta upp den precis när de börjat fått lite färg. Låt rinna av på galler.
  5. Fritera den igen, nu kan du fritera allt på en gång. Nu ska den få fyn gyllene färg. Se till att oljan har kommit upp i 180 grader igen.
  6. Lägg ned all kyckling i en stor skål och häll över såsen. Blanda allting noggrant så all kyckling får sås på sig. Strö över lite sesamfrön och servera med kokt ris och kanske några picklade grönsaker.

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *