Middag för hela familjen

Kokoscurry kyckling med couscous

Härlig kyckling i kokoscurrysås serveras med couscous tillsammans med grönsaker. Enkelt och härligt gott!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 45 minuter
  • 4 port couscous
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 1 paprika
  • 2-3 vårlökar
  • 0,5 ask körsbärstomater
  • 0,5 förp groddar
  • 1/2 gul lök
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 msk curry
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 1 lime
  • 600 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • olja till formen

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och riv löken grovt på rivjärnet. Blanda kokosmjölk, curry, kajennpeppar och salt.
  3. Pressa juicen från limefrukten och blanda ner i kokosmjölkblandningen tillsammans med den rivna löken. Salta och peppra kycklingfiléerna.
  4. Smörj en ugnssäker form med lite olja och lägg i kycklingen.
  5. Häll över såsen och ställ in formen mitt i ugnen ca 35 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 68 grader.
  6. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen tillsammans med buljongtärning.
  7. Hacka tomat, paprika och vårlök och lägg i en stor skål. Blanda ned couscousen när den är färdig, vänd ned groddar.
  8. Servera kycklingen tillsammans med couscoussalladen.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *