Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Klibbiga nudlar med fläsk och savoykål

Härligt goda nudlar med fläskfärs och savoykål! Inspektionen är hämtad från Jennie Walldén! Grymt gott!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • 500 g fläskfärs
  • 1 rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 cm ingefära
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 limefrukt, rivet skal och pressad juice
  • 1 huvud savoykål
  • 1 dl ostronsås
  • 1 msk honung
  • 250 g äggnudlar
  • 1 kruka koriander
  • olja att steka i

Gör såhär:

  1. Stek skivad lök på hög värme till den är mjuk. Lägg i fläsket och låt fräsa tills det är knaprigt. Tillsätt vitlök, ingefära, chili och korianderstjälkar de sista 3 minuterna av stekningen.
  2. Skär savoykål i munsstora bitar och låt steka med fläsket i 2 minuter.
  3. Häll på ostronsås och honung, limesaft och rivet limezest. Vänd runt och smaka av med ev mer ostronsås eller honung.
  4. Koka nudlar enligt anvisningar på förpackningen. Lägg nudlar i botten av stora skålar, toppa med fläsk och kål och strö till sist över korianderblad.
  5. Servera genast!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *