Middag för hela familjen

Klibbiga nudlar med fläsk och savoykål

Härligt goda nudlar med fläskfärs och savoykål! Inspektionen är hämtad från Jennie Walldén! Grymt gott!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • 500 g fläskfärs
  • 1 rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 cm ingefära
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 limefrukt, rivet skal och pressad juice
  • 1 huvud savoykål
  • 1 dl ostronsås
  • 1 msk honung
  • 250 g äggnudlar
  • 1 kruka koriander
  • olja att steka i

Gör såhär:

  1. Stek skivad lök på hög värme till den är mjuk. Lägg i fläsket och låt fräsa tills det är knaprigt. Tillsätt vitlök, ingefära, chili och korianderstjälkar de sista 3 minuterna av stekningen.
  2. Skär savoykål i munsstora bitar och låt steka med fläsket i 2 minuter.
  3. Häll på ostronsås och honung, limesaft och rivet limezest. Vänd runt och smaka av med ev mer ostronsås eller honung.
  4. Koka nudlar enligt anvisningar på förpackningen. Lägg nudlar i botten av stora skålar, toppa med fläsk och kål och strö till sist över korianderblad.
  5. Servera genast!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *