Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Kebabspett med ris och tomatsås

Att forma köttfärsen till platta korvar istället för biffar och kalla dom för spett tycker jag är en utmärkt idé! Med lite inspration från mellanöstern/ nord Afrika så får man till den här härliga rätten! Riktigt gott faktiskt!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • 500 gram köttfärs
  • 0,5 dl olja (att steka i)
  • 1 ägg
  • 4 port ris
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1,5 msk torkad oregano
  • 1 tsk torkad koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk parikapulver
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 2 tsk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 500 g krossade tomater
  • 1 krm cayenne
  • 1 tsk socker

Gör såhär:

  1. Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det mjukt i olivolja i en kastrull. Tillsätt vinäger och låt den ånga av lite. Tillsätt sedan tomaterna. Smaka av med socker, cayenne, salt och peppar. Låt den sjuda några minuter.
  2. Koka riset enligt anvisning på paketet.
  3. Blanda samman vitlök, oregano, koriander, spiskummin, gurkeja, paprika pulver samt salt och peppar. Knäck i ett ägg och blanda samman. Tillsätt köttfärsen och blanda noggrant till en jämn smet.
  4. Forma till avlånga ”biffar” och stek i rikligt med olja i en het stekpanna. Stek på båda sidor tills det fått fin mörk färg.
  5. Servera kebaben med nykokt ris och tomatsås samt en god sallad!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *