Köttbullar, köttbullar! Himelskt vad gott det kan vara! Här är liksom en snabbvariant på pasta men med egengjorda köttbullar! Blir grymt bra!
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- 4 port pasta
- 1 burk pesto
- 400 gram nötfärs
- 2 msk ströbröd
- 0,5 dl mjölk
- 1 gul lök riven
- 2 vitlöksklyftor
- citronzest från halv citron
- 1 ägg
- salt och peppar
- 1 tsk oregano
Gör såhär:
- Blanda samman ströbröd och mjölk, låt svälla några minuter.
- Riv löken och blanda samman ströbrödsblandningen med köttfärs, ägg, vitlök citronzest och oregano, salt och peppar.
- Stek köttbullarna på medelhög värme för färg och stek till färdiga.
- Koka pastan enligt anvisning på paketet, häll av och blanda ned peston i pastan.
- Servera pastan tillsammans med köttbullarna och lite hacka persilja.