Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Italienska köttbullar

Välkommen till en liten Italiensk bergsby och in i farbror Jonas köttbulle-kök!  Här har man gjort citron och vitlöksdoftande köttbullar i tomatsås ända sedan vulkanen Etna slockna, och det här receptet är en riktig favorit! Testa vettja!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • 500 gram köttfärs
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 vitlök
  • 1 ägg
  • 1 dl riven parmesan
  • 0,5 citron (rivet skal)
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 msk torkad basilika
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk socker
  • olja till stekning
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Blanda samman ströbröd och mjölk i en stor bunke, låt stå och dra några minuter och tillsätt därefter ägg, parmesan, finhackad vitlök, citronskal samt ca 1 tsk salt och 1 tsk peppar. Rör samman och blanda därefter ned köttfärsen.
  2. Rulla köttbullarna till valfri storlek och stek de sedan i omgångar i en stekpanna, de ska få fin färg.
  3. När du stekt samtliga köttbullar så lägg de åt sidan och i samma panna så tillsätter du krossade tomater, socker, basilika och oregano. Låt det puttra ihop ca 10 minuter.
  4. Blanda ned köttbullarna i såsen och låt puttra ca 2-3 minuter, smaka av tomatsåsen med salt och peppar.
  5. Servera med spagetti!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *