Pytt i panna eller gamla kläder är väl en riktig vardagsfavorit! Och varför ska man inte variera sig istället för att bara köra färdig pytt-i-påse? Här med härligt isterband!
Du behöver:
- 4 pers
- 20 minuter
- 4 isterband
- 1 gul lök
- 600 g skalad och tärnad potatis
- 2 färdigkokta rödbetor (kan uteslutas)
- smör
- salt
- svartpeppar
- rödbetor
- stekt ägg
Gör såhär:
- Skala och hacka löken i 1 cm stora tärningar. Skala potatisen och gör samma lika.
- Stek potatis och lök på medelvärme i smör tills att potatisen börjat mjukna ca 10 minuter.
- Snitta upp isterbanden och plocka ur korvfärsen och blanda ned i pannan. Använd en träslev och fördela sönder smeten till finare bitar. Stek tills det är färdigt.
- Skär de kokta rödbetorna i tärningar och blanda även ned dessa i pytten.
- När potatisen är mjuk och korven färdig så servera med inlagda rödbetor och stekt ägg!