Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Isterband med senapsstuvad potatis och grönkålssallad

Isterband! Den syyyrliga korven! Funkar oerhört bra med senap, potatis, rödbetor och i det här fallet en härlig grönkålssallad! Varför grönkål? Jo för att det är säsong!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 20 minuter
  • 600 gram potatis (fast)
  • 2 dl cream fraich
  • 2 msk söt senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 4 isterband
    Sallad
  • 1 äpple
  • 40 gram nötter (t.ex. valnötter)
  • 100 gram grönkål
  • olivolja
  • 0,5 citron
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Skala och skär ned potatisen i halvor eller i fjärdedelar beroende på hur stor den är. Koka i saltat vatten tills färdig. Häll av.
  2. Blanda samman cream fraich med senapen. Blanda ned i potatisen när den är avrunnen, vänd försiktigt så inte potatisen går sönder.
  3. Stek isterbanden på låg värme ca 10 minuter. Akta de spricker.
  4. Plocka grönkålen från sin stam och finhacka. Skär ned äpplet till små bitar och grovhacka nötterna. Blanda samman allting i en stor skål och pressa över 0,5 citron. Tillsätt 1-2 msk olivolja och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera isterband med stuvad potatis, grönkålssallad och ev rödbetor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *