Isterband! Den syyyrliga korven! Funkar oerhört bra med senap, potatis, rödbetor och i det här fallet en härlig grönkålssallad! Varför grönkål? Jo för att det är säsong!
Du behöver:
- 4 pers
- 20 minuter
- 600 gram potatis (fast)
- 2 dl cream fraich
- 2 msk söt senap
- 1 msk dijonsenap
- 4 isterband
Sallad - 1 äpple
- 40 gram nötter (t.ex. valnötter)
- 100 gram grönkål
- olivolja
- 0,5 citron
- salt
- peppar
Gör såhär:
- Skala och skär ned potatisen i halvor eller i fjärdedelar beroende på hur stor den är. Koka i saltat vatten tills färdig. Häll av.
- Blanda samman cream fraich med senapen. Blanda ned i potatisen när den är avrunnen, vänd försiktigt så inte potatisen går sönder.
- Stek isterbanden på låg värme ca 10 minuter. Akta de spricker.
- Plocka grönkålen från sin stam och finhacka. Skär ned äpplet till små bitar och grovhacka nötterna. Blanda samman allting i en stor skål och pressa över 0,5 citron. Tillsätt 1-2 msk olivolja och smaka av med salt och peppar.
- Servera isterband med stuvad potatis, grönkålssallad och ev rödbetor.