Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Halloumi tikka masala

En halloumi tikka masala signerad Jessica Frej! Den kanske inte är så indisk med fantastiskt god! Servera den med ett nybakat Naanbröd så är både fredags och vardagsmiddagen räddad!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 20 minuter
  • 2 gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • 2 förp halloumi
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald koriander
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 0,5 tsk stött kardemumma
  • 2 msk olja
  • 1 kanelstång
  • 2 msk färsk riven ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 tärning grönsaksbuljong

Gör såhär:

  1. Finhacka lök och vitlök. Fräs löken med spiskummin, gurkmeja, koriander, cayenne, kardemumma och olja några minuter.
  2. Blanda ned kanelstång, ingefära, salt, buljong och krossade tomater. Låt puttra 5 minuter. Ha i grädden och låt sjuda ytterligare några minuter.
  3. Skär halloumin i kuber och fräs på medelvärme i en stekpanna tills den fått fin färg runt om.
  4. Vänd ner halloumin och cashewnötter precis innan servering.
  5. Servera med en en klick gurkyoghurt (riven gurka och grekiskyoghurt) och nykokt ris samt Naanbröd!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *