Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Gulaschsoppa

GULASCHSOPPA! Festligt! Eller kanske vardaglig? Eller är det väldigt ”fjälligt”? Oavsett är det kanongott i alla fall!

Du behöver:

  • 300 nötkött typ högrev
  • 2 gula lökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 potatisar fasta
  • 1 morot
  • 3 msk smör
  • 2 tsk kummin
  • 3 msk paprikapulver (gärna rökt)
  • 3 msk tomatpuré
  • 1,5 l oxbuljong (3 buljongtärningar + vatten)
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Skär köttet i centimeterstora tärningar.
  2. Skala och hacka löken och vitlöken.
  3. Skala och skär potatisen och moroten i små tärningar.
  4. Bryn köttet i smör eller olja i en tjockbottnad kastrull.
  5. Rör ner alla ingredienser utom buljongen och bryn i ytterligare några minuter.
  6. Tillsätt buljong och lite salt och peppar.
  7. Koka upp, sänk värmen och låt soppan sjuda under lock tills köttet är mört, cirka 1 1/2 timme. Rör om då och då.
  8. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.
  9. Servera gärna med en klick gräddfil och ett nybakat, härligt bröd.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *