GULASCHSOPPA! Festligt! Eller kanske vardaglig? Eller är det väldigt ”fjälligt”? Oavsett är det kanongott i alla fall!
Du behöver:
- 300 nötkött typ högrev
- 2 gula lökar
- 4 klyftor vitlök
- 2 potatisar fasta
- 1 morot
- 3 msk smör
- 2 tsk kummin
- 3 msk paprikapulver (gärna rökt)
- 3 msk tomatpuré
- 1,5 l oxbuljong (3 buljongtärningar + vatten)
- salt
- peppar
Gör såhär:
- Skär köttet i centimeterstora tärningar.
- Skala och hacka löken och vitlöken.
- Skala och skär potatisen och moroten i små tärningar.
- Bryn köttet i smör eller olja i en tjockbottnad kastrull.
- Rör ner alla ingredienser utom buljongen och bryn i ytterligare några minuter.
- Tillsätt buljong och lite salt och peppar.
- Koka upp, sänk värmen och låt soppan sjuda under lock tills köttet är mört, cirka 1 1/2 timme. Rör om då och då.
- Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.
- Servera gärna med en klick gräddfil och ett nybakat, härligt bröd.