En kycklingryta med gulcurry är en storfavorit i familjen! Att det är oerhört enkelt och går riktigt fort gör det absolut inte sämre!
Du behöver:
- 4 pers
- 25 minuter
- 3 kycklingbröst fileér
- 2 burkar kokosmjölk
- 1 burk minimajs
- 1 burk vattenkastanjer
- 1 röd paprika
- 1 klyfta vitlök
- 1 kycklingbuljong tärning
- 1-2 msk gulcurry
- olja till stekning
Gör såhär:
- Hetta upp en gryta med lite olja.
- Skär ned kycklingen i strimlor, även paprikan. Halvera majsen. Finhacka vitlöken.
- Fräs kycklingen i oljan tills den skiftat färg. Tillsätt buljong och vitlök och fräs någon minut.
- Blanda ned grönsakerna och slå på kokosmjölk samt curry. Värm långsamt upp kokosmjölken utan att den kokar (den kan skära sig då) och smaka av med curry.
- Servera med nykokt ris, kanske räkchips och lite korainander på toppen.