Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Grekisk pyttipanna med vitlöksås

Måhända att det är lite ”man tager vad man haver” men det här är inte pyttipanna! Dock så går det snabbt att göra och allt i samma form, så det är pyttipanna på så sätt att det går hur bra som helst att äta det en vardag! Med en härlig vitlökssås!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 45 minuter
  • 600 gram fläskfilé eller karré
  • 1 dl olja
  • 1 msk sambal oelek eller sriracha
  • 2 msk ljus soya
  • 600 gram potatis
  • 2 rödlökar
  • 2 tomater
  • 2 paprikor
  • 1 zucchini
  • 1 burk gröna oliver
  • 1 pkt fetaost
  • 2 dl cream fraich
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 tsk cayenne
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär köttet i 1 cm tjocka skivor eller tärningar, blanda olja, sambal oelek, soya och 2 pressade vitlöksklyftor med köttet och lägg åt sidan och låt marinera.
  3. Klyfta upp samtliga grönsaker i lika stor klyftor och blanda runt i en ugnssäker form, salt och peppra. Blanda med köttet och oliver och strö över fetaosten.
  4. Blanda cream fraich tillsammans med cayenne och 1 pressad vitlöksklyfta, smaka av med salt och peppar.
  5. Sätt in formen i ugnen i ca 30 minuter eller tills att fetaosten fått fin färg och potatisen är mjuk.
  6. Servera med en god sallad och härlig vitlökssås.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *