Måhända att det är lite ”man tager vad man haver” men det här är inte pyttipanna! Dock så går det snabbt att göra och allt i samma form, så det är pyttipanna på så sätt att det går hur bra som helst att äta det en vardag! Med en härlig vitlökssås!
Du behöver:
- 4 pers
- 45 minuter
- 600 gram fläskfilé eller karré
- 1 dl olja
- 1 msk sambal oelek eller sriracha
- 2 msk ljus soya
- 600 gram potatis
- 2 rödlökar
- 2 tomater
- 2 paprikor
- 1 zucchini
- 1 burk gröna oliver
- 1 pkt fetaost
- 2 dl cream fraich
- 3 klyftor vitlök
- 1 tsk cayenne
- salt
- peppar
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär köttet i 1 cm tjocka skivor eller tärningar, blanda olja, sambal oelek, soya och 2 pressade vitlöksklyftor med köttet och lägg åt sidan och låt marinera.
- Klyfta upp samtliga grönsaker i lika stor klyftor och blanda runt i en ugnssäker form, salt och peppra. Blanda med köttet och oliver och strö över fetaosten.
- Blanda cream fraich tillsammans med cayenne och 1 pressad vitlöksklyfta, smaka av med salt och peppar.
- Sätt in formen i ugnen i ca 30 minuter eller tills att fetaosten fått fin färg och potatisen är mjuk.
- Servera med en god sallad och härlig vitlökssås.